Immokantoor in Antwerpen kiezen?

5 stappen naar een immokantoor in Antwerpen!

 

Waarom werken met een immokantoor in Antwerpen

Samenwerken met een immokantoor in Antwerpen heeft heel wat voordelen. Wij sommen voor u de belangrijkste voordelen op.

1. Uitgebreid netwerk

Immokantoren beschikken over een groot netwerk van kandidaat-kopers, verkopers, kandidaat-huurders, verhuurders, vastgoedinvesteerders, vastgoedprofessionals en ga zo maar door. Bij een samenwerking geniet u toegang tot dit netwerk, in een grootstad als Antwerpen kan dat tellen.

2. Grondige kennis ter zake

De verkoop of aankoop van een woning gaat gepaard met heel wat formaliteiten die best door professionelen worden afgehandeld.

Formaliteiten bij verkoop van een huis:

 • Keuringsattest electriciteit
 • EPC-attest
 • Bodemattest
 • Certificaat stookolietank
 • Stedenbouwkundige inlichtingen
 • Uittreksel kadaster
 • Info erfgoedwaarde
 • Info overstromingsgebied
 • Postinterventiedossier
 • Opmaak van een compromis

Antwerpen kent ook heel wat beschermd historisch erfgoed, de administratieve rompslomp stapelt dan al heel snel op. Een immokantoor ontzorgt u geheel van deze taken en neemt deze verantwoordelijkheid op zich.

3. Marktconforme waardebepaling

Het schatten van een woning is specialistenwerk en dient op een neutrale wijze uitgevoerd te worden. Emoties mogen hier geen rol spelen en een gedegen kennis van de vastgoedmarkt in Antwerpen is noodzakelijk.

Een te hoge prijszetting zal geïnteresseerden afschrikken met als gevolg dat de woning te lang blijft staan op de markt. Dat wekt de indruk dat er sprake is van gebreken of nadelige omstandigheden. Nadien de prijs fors wijzigen versterkt enkel dat vermoeden.

Bij een hoge vraagprijs, komt uw woning automatisch tussen duurdere woningen terecht. U bereikt dus mensen die in een hogere prijsklasse zoeken en dus duurdere woningen als referentie gebruiken. Uw woning zal daardoor slechter scoren in een vergelijkende test. Bij andere woningen krijgen ze immers ‘meer waar voor hun geld’.

Immokantoren in Antwerpen volgen de vastgoedmarkt op de voet en zijn daardoor bij uitstek de expert voor een objectieve waardebepaling .

4. Bezichtigingen en opvolging

Het organiseren van bezichtigingen is een heuse bedoening. Naast het plannen, begeleiden en opvolgen van bezoeken komt er ook een psychologische luik aan te pas. U verkoopt immers ‘ een droomhuis’ aan mensen (lees emotionele wezens). Het vergt mensenkennis en een sterke waaier soft skills om kandidaten om te zetten tot kopers.

5. Prijs onderhandelen = vakwerk

Het is zeldzaam dat er bij de aankoop van een huis niet onderhandeld wordt. De vraagprijs is slechts een uitnodiging tot onderhandelen, de werkelijke prijs wordt bepaald aan de onderhandelingstafel. Ligt het niet in uw aard om te onderhandelen dan laat u dit best over aan een vastgoedmakelaar.

De vastgoedmakelaar is een ervaren onderhandelaar en weet precies hoe een verkoopgesprek succesvol af te ronden.

2. Commissie immokantoren in Antwerpen

Immokantoren zijn volledig vrij in het bepalen van hoeveel commissie ze in rekening brengen. Het is dus perfect mogelijk dat twee makelaars een verschillende prijs hanteren.

De meeste immokantoren in Antwerpen werken aan een commissie tussen 2,5 en 3%, daar moet u nog de btw bijrekenen. Bij verhuur wordt er niet met een percentage gewerkt maar rekent men in één of meerdere huurtermijnen.

Goedkoper is niet altijd beter

De commissie vertegenwoordigt het ereloon van de vastgoedmakelaar alsook het budget waarmee uw woning in de verkoop wordt gezet. Denk aan publiciteit, kantoorkosten, verplaatsingen etc.

Een te lage commissie betekent in veel gevallen ook een beperkte dienstverlening.

Geen verkoop = geen commissie

Heel wat immokantoren in Antwerpen werken met de no cure no pay-methode, wat betekent dat er enkel een commissie wordt aangerekend bij een effectieve verkoop.

3. Dienstverlening vastgoedmakelaar

De vastgoedmakelaar treedt op als bemiddelaar tussen alle betrokken partijen bij een vastgoedtransactie.

Hierbij handelt hij naar de geldende regels en deontologie om de belangen van zowel koper als verkoper te behartigen. Iedere erkende makelaar beschikt over een BIV-nummer. Dit erkenningsnummer staat gelijk aan professionalisme en verantwoordelijkheid.

Wat zijn de taken van een vastgoedmakelaar?

 1. Prijsbepaling
 2. Opmaak verkoopdossier
 3. Publiciteit
 4. Organisatie bezichtigingen
 5. Prijsonderhandelingen
 6. Compromis voorbereiden en met succes afhandelen

Nu dat u precies weet wat de taken zijn, houdt niets u tegen om de vastgoedmakelaar hierover grondig te bevragen.

4. Publiciteitsaanbod immokantoor

Een sterk aanbod aan publiciteit vergroot de kans op een snelle verhuur / verkoop. Belangrijk hier is dat u vooral kijkt naar de wijze waarop er publiciteit wordt gevoerd. Enkele vragen die u kan stellen zijn:

 • Worden er professionele foto’s genomen?
 • Op welke online kanalen wordt er geadverteerd?
 • Wordt er ook op sociale media geadverteerd?
 • Werken jullie met een database kandidaat-kopers?
 • Wordt er lokaal in Antwerpen gefolderd?

In sommige gevallen zoals bij historisch erfgoed en riante villa’s kan een vermelding in een vaktijdschrift ook soelaas brengen.

5. Vergelijk verschillende immokantoren in Antwerpen

U vindt heel wat immokantoren in Antwerpen, in principe doen ze allemaal hetzelfde. Ze verschillen echter wel op vlak van dienstverlening en prijs. U doet er dus goed aan om een vergelijking te maken van de verschillende immokantoren.

Enkele interessante vragen die u zou kunnen stellen bij een kennismakingsgesprek:

– Op welke verkoopkanalen wordt mijn woning geplaatst?

– Hoe worden de bezichtigingen georganiseerd?

– Wat is er inbegrepen in de commissie?

– Wat als mijn woning niet verkocht is na de contractduur?

– Wie vraagt het EPC -en elektriciteitsattest aan?

 Uit onze feedbackmails merken we dat een persoonlijke begeleiding, bereikbaarheid en commissieprijs als belangrijkste redenen worden aangehaald voor tevredenheid.

Vergelijk immokantoren in Antwerpen

Bespaar tot 40%

U vindt heel wat immokantoren in Antwerpen, in principe doen ze allemaal hetzelfde. Ze verschillen echter wel op vlak van dienstverlening en prijs. Vergelijk nu eenvoudig 5 immokantoren in Antwerpen en bespaar tot 40%!