De beste immokantoor in Antwerpen?

Lees hier de resultaten van onze tevredenheidsenquête

Hoe kies je de beste immokantoor in Antwerpen

Antwerpen telt honderden immokantoren, zie jij het bos door de bomen niet? Wij lijsten vijf aandachtspunten om uw beslissing te vergemakkelijken.

1. Publiciteit

Een sterk marketingpakket zorgt ervoor dat uw woning wordt gezien door het juiste koperspubliek. Een immokantoor dat inzet op zowel online als offline reclamecampagnes zal sneller kandidaat-kopers aantrekken en een verkoop realiseren. Vraag bij een kennismakingsgesprek naar de verkoopkanalen en publiciteitsaanbod van het kantoor.

2. Persoonlijke samenwerking

Het verkopen van een woning is een persoonlijke aangelegenheid, de redenen van verkoop zijn zeer uiteenlopend. Een vastgoedmakelaar dient zijn verkoopplan hierop af te stemmen. Zo vraagt de verkoop van een woning dat deel uitmaakt van een gemeenschappelijk vermogen bij scheiding een andere aanpak dan de verkoop van een tweede verblijf.

3. Contractduur

De bemiddelingsopdracht van een makelaar duurt in de meeste gevallen zes maanden, lijkt dit te lang voor je pr

 

4. Wie betaalt de commissie van de makelaar?

Hoe de kosten verdeeld moeten worden, wordt bepaald in het Burgerlijk wetboek. De wet zegt dat bij een verkoop de kosten van de levering ten laste zijn van de verkoper. De commissie van de vastgoedmakelaar zal dus door de verkoper gedragen moeten worden.

Er kan hier van afgeweken worden wanneer verkoper en koper dit overeenkomen. Het is dan wel belangrijk om dit in een overeenkomst te laten opnemen. Bij betwisting zal de wettelijke regeling worden toegepast.

5. Moet de commissie altijd betaald worden?

Als er geen verkoop is gerealiseerd binnen de geldende termijn van het contract dan wordt de opdracht van de vastgoedmakelaar geacht niet voldaan te zijn en is er geen commissie verschuldigd.

Aan het einde van het contract is de makelaar verplicht om jou binnen de zeven dagen een lijst te geven van alle personen die interesse getoond hebben in het vastgoed. Als je binnen de zes maanden na het einde van het contract toch verkoopt aan iemand die op de lijst staat, dan moet je de makelaar alsnog de volledige commissie betalen.

6. Huis zelf verkopen of via makelaar?

Vastgoedmakelaars zijn wettelijk erkende professionals die u met raad en daad bijstaan in het verkooptraject. Ze ontzorgen je geheel van alle wettelijke verplichtingen, attesten, bezichtigingen, prijsonderhandelingen en publiciteit.

De keuze om via een makelaar te verkopen hoeft niet altijd een dure keuze te zijn. Heel wat immokantoren bieden een uitstekende dienstverlening voor een betaalbare prijs.

Vergelijk immokantoren in Antwerpen

Bespaar tot 40%

U vindt heel wat immokantoren in Antwerpen, in principe doen ze allemaal hetzelfde. Ze verschillen echter wel op vlak van dienstverlening en prijs. Vergelijk nu eenvoudig 5 immokantoren in Antwerpen en bespaar tot 40%!